Βασιλιάς Όττο: 'Κάποιοι παίκτες είχαν εφιάλτες με Ζιντάν και Ανρί, αλλά ο Ρεχάγκελ τους έλεγε πως δύο πόδια έχουν κι αυτοί'

Βασιλιάς Όττο: 'Κάποιοι παίκτες είχαν εφιάλτες με Ζιντάν και Ανρί, αλλά ο Ρεχάγκελ τους έλεγε πως δύο πόδια έχουν κι αυτοί'

Πριν βάλει μπροστά την παραγωγή του “Βασιλιάς Όττο”, του αθλητικού ντοκιμαντέρ για τον Όττο Ρεχάγκελ που θα κυκλοφορήσει επιτέλους αυτές τις μέρες στις ελληνικές αίθουσες, ο Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς είχε έναν φόβο που τον κρατούσε ξύπνιο. Ήταν τόσο συνεπαρμένος ο ίδιος ακόμα με το θαύμα της Εθνικής Ελλάδος στο Euro 2004, που δεν ήξερε αν θα ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ φτιαγμένο για όλους τους υπόλοιπους.

Κι όμως, το “Βασιλιάς Όττο”, εστιάζοντας σε μία πάρα πολύ συγκεκριμένη στιγμή της ελληνικής ιστορίας όπως ήταν ο θρίαμβος της Εθνικής και του Ρεχάγκελ, γίνεται τελικά ένα από τα πιο προσβάσιμα αθλητικά ντοκιμαντέρ που θα βρεις εκεί έξω. Ένα κλασικό underdog story που μπορεί να μιλήσει στην καρδιά ακόμα και του πιο άσχετου με το ποδόσφαιρο κοινού.

Συνέντευξη στην Ιωσηφίνα Γριβέα

Μιλώντας στον σκηνοθέτη, το παρομοίασα με το φανταστικό “The Battered Bastards of Baseball” στο Netflix. Ένα μεγαλόκαρδο αθλητικό ντοκιμαντέρ που είχα απολαύσει χωρίς να έχω την παραμικρή επαφή με το baseball έξω από τις ταινίες του Χόλιγουντ.

“Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μία οικουμενική ιστορία”, μου λέει ο Μαρκς κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας. “Προφανώς το αθλητικό στοιχείο είναι εκεί και είναι σημαντικό, όμως αν η ιστορία δεν ήταν πανανθρώπινη τότε θα είχαμε φτιάξει απλώς μία επανάληψη των γεγονότων.

Βασιλιάς Όττο: 'Κάποιοι παίκτες είχαν εφιάλτες με Ζιντάν και Ανρί, αλλά ο Ρεχάγκελ τους έλεγε πως δύο πόδια έχουν κι αυτοί'

Έψαξα επίτηδες να βρω ανθρώπους που δεν ήταν Έλληνες για να δουλέψουν στο πρότζεκτ, γιατί αλλιώς εγώ θα κοίταζα να πανηγυρίζω τον Σεϊταρίδη στο γήπεδο, χωρίς να καταλαβαίνω απαραίτητα το κατά πόσο φτιάχναμε ένα οικουμενικό μήνυμα. Είχαμε Βρετανίδα παραγωγό, είχαμε Γερμανούς και Αμερικανούς μοντέρ, είχαμε τόσο διαφορετικούς ανθρώπους ώστε να βεβαιωθούμε ότι η ιστορία δε θα λειτουργούσε μόνο για τους Έλληνες.

Εννοείται ότι θέλουμε να αρέσει στους Έλληνες και γενικά στους ποδοσφαιρόφιλους, να τους κάνει περήφανους, αλλά θέλουμε να αρέσει και σε κοινά έξω απ’ αυτά”.

Το Euro 2004 και ο γάμος που σταμάτησε

Η παραγωγός του, Σάνι Χίντον, είναι συχνή συνεργάτιδα του βραβευμένου ντοκιμαντερίστα Νικ Μπρούμφιλντ. Επίσης ένας από τους μοντέρ του πρότζεκτ είναι ο βραβευμένος με Έμμυ, Κρις Ίβερσεν, ενώ στη μουσική βρίσκουμε τον επίσης βραβευμένο με Έμμυ, Ντάνιελ Σεμπάστιεν Γουάινμπεργκ.

Ο ίδιος ο Μαρκς ξεκίνησε την καριέρα του στα αθλητικά ντοκιμαντέρ στη Νέα Υόρκη, αρχικά στην HBO Documentaries και αργότερα στην ESPN Films όπου είχε σκηνοθετήσει το επεισόδιο “Tiger Hood” για το τεράστιο, πια, “30 for 30”. Έχοντας αδυναμία στις αντισυμβατικές αθλητικές ιστορίες, αυτή του η πρώτη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: