Βελόπουλος: Η Ελλάδα είναι φορολογικά η χειρότερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

Βελόπουλος: Η Ελλάδα είναι φορολογικά η χειρότερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

Στο υψηλό κόστος της ενέργειας στη χώρα μας, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την κρίση ακρίβειας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και καταλόγισε στην κυβέρνηση εσφαλμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

«Μίλησε ο πρωθυπουργός για παγκόσμια κρίση και για παγκόσμια αύξηση στο κόστος της ενέργειας. Να σας θυμίσω ότι πριν ένα χρόνο είχα πει στην Βουλή να προ-αγοράσουμε πετρέλαιο. Αν το είχατε κάνει θα είχαμε κερδίσει εκατ. ευρώ. Αν αγοράζατε τότε πετρέλαιο που είχε 22 δολάρια το βαρέλι ενώ σήμερα πλησιάζει τα 72 δολάρια το βαρέλι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Ορίστε μια πρόταση σοβαρού κόμματος μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Έχουμε καταθέσει εγγράφως πρόταση για την ενέργεια, γιατί είναι θέμα μείζον, εθνικό και πρέπει να επιλυθεί με την εξόρυξη φυσικού αερίου και την επαναλειτουργία των λιγνιτών. Δεν μπορεί να είναι η χώρα όμηρος ενεργειακά καμίας εχθρικής χώρας», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λυσης και επικαλέστηκε το σχέδιο Μανιάτη-Βελόπουλου για την αποθήκευση φυσικού αερίου, «που έχουμε εκπονήσει από το 2010 και το έχουμε καταθέσει στην Βουλή». «Υπάρχει εγκεκριμένος και είναι χρηματοτοδοτούμενος από την ΕΕ αποταμιευτήρας στην Θάσο» είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Δώσατε χρήματα για την επιδότηση της ΔΕΗ. Και αυτό έγινε με δανεικά. Καλώ τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα έχουμε πάλι lockdown τα Χριστούγεννα. Γιατί τα μαγαζιά έχουν εφοδιαστεί με προϊόντα και αν γίνει lockdown τα προϊόντα θα μείνουν στα ράφια. Θα καταστραφούν οι άνθρωποι. Θέλει προσοχή η οικονομία. Δεν μπορεί να την χειρίζεστε με το να μιμείστε τις εντολές άλλων χωρών.

Μιλήσατε για αύξηση του κατώτατου μισθού. Στα λόγια μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. 2% αύξηση μεταφράζεται σε 12 ευρώ. Είπατε ότι θα δώσετε κι άλλα. Μα όταν δίνετε αύξηση 2% και τα προϊόντα αυξάνονται 30% πώς θα λυθεί το πρόβλημα;

Με το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ επιδοτήσατε την ανεργία και λέτε ότι την μειώσατε. Εμείς θα επιδοτούμε μόνο την εργασία. Όχι την ανεργία. Κάνατε τους Έλληνες μαλθακούς με τα επιδόματα. Επιτέλους, επιδοτήστε τις επιχειρήσεις για να προσλάβουν κόσμο.

Μοιράσατε λεφτά στους συνταξιούχους αλλά ακόμα περιμένουν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας τις συντάξεις τους. Και πάλι με δανεικά».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στη ακρίβεια και τόνισε ότι κυρίως υπεύθυνη είναι η υπερφορολόγηση και των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: