Βέμπερ για Nord Stream: Η Γερμανία να ενεργεί ευρωπαϊκά, όχι εθνικά | ΣΚΑΪ

Βέμπερ για Nord Stream: Η Γερμανία να ενεργεί ευρωπαϊκά, όχι εθνικά

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU), επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ προτρέπει τη Γερμανία να ενεργεί ευρωπαϊκά και όχι εθνικά σε προβληματικά έργα εξωτερικής πολιτικής όπως ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Στο μέλλον η Γερμανία πρέπει να συζητά και να αποφασίζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο πολιτικά έργα αυτής της διάστασης. Ο στενός συντονισμός με τους εταίρους της ΕΕ και τους δυτικούς συμμάχους είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η ρωσική ή κινεζική ηγεσία, Η επιτευχθείσα αμερικανογερμανική συμφωνία είναι πάνω απ΄όλα ένα μήνυμα προς τη ρωσική ηγεσία να μην καταχραστεί πολιτικά τον αγωγό», δήλωσε ο Βέμπερ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

«Η Ουκρανία δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί λόγω του αγωγού, Ωστόσο, η (συμφωνία) αφορά κυρίως στον περιορισμό ζημιών. Η βασική απόφαση για τον Nord Stream 2 εξακολουθεί να είναι εις βάρος της Ευρώπης στο σύνολό της και της Ουκρανίας. Χωρίς τις υπηρεσίες του πρώην Σοσιαλδημοκράτη (SPD) καγκελάριου του Γκέρχαρντ Σρέντερ στον Πούτιν, ο αγωγός θα ήταν αδιανόητος. Αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο», δήλωσε ο Χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πολιτικός.

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες τη συμφωνία για τον Nord Stream 2, η οποία πρόκειται να διευθετήσει τη μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Σε αυτήν, η Γερμανία υπόσχεται ότι, εάν είναι απαραίτητο, θα λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας εάν ο αγωγός φυσικού αερίου χρησιμοποιηθεί από αυτήν για να βλάψει την Ουκρανία ή άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η συμφωνία προβλέπει ότι η Ουκρανία θα λάβει μεταξύ άλλων αποζημιώσεις, για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: