Βερολίνο: Πανέτοιμα τα κλαμπ για το καλοκαίρι – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Βερολίνο: Πανέτοιμα τα κλαμπ για το καλοκαίρι

H γερμανική πρωτεύουσα των κλαμπ βρίσκεται ακόμη υπό… πίεση. Για πολλούς Βερολινέζους η αποχή από τη νυχτερινή ζωή έφερε γκρίνια και ερωτηματικά: Γιατί να ζω σε μία μεγαλούπολη που θυμίζει πλέον επαρχία; Αλλά και η οικονομία, που σε μεγάλο βαθμό στηριζόταν στον τουρισμό των «ξενύχτηδων» ήρθε αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις του λοκντάουν. Και τώρα, μετά την άρση του σκληρού λοκντάουν έρχονται τα νέα ερωτηματικά: Τελείωσε όντως; Θα ανοίξουν τα κλαμπ ή κινδυνεύουν ακόμη από μόνιμο λουκέτο;

Καλοκαίρι αποφάσεων για τον Μητσοτάκη – Ο πειρασμός της κάλπης, τα εργασιακά, τα μεγάλα έργα
O Λουτς Λάιξενρινγκ

O Λουτς Λάιξενρινγκ, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής των Κλαμπ στο Βερολίνο

«Μέχρι τώρα καταφέραμε να σώσουμε όλα τα κλαμπ», δήλωσε ο Λουτς Λάιξενρινγκ στην DW. Μία πολύ καλή είδηση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής των Κλαμπ στο Βερολίνο. Και όπως επισημαίνει ο ίδιος, τα οικονομικά προγράμματα ενίσχυσης, ομοσπονδιακά και τοπικά, βοήθησαν πολύ. Η Επιτροπή είναι μία ένωση, στην οποία συμμετέχουν διοργανωτές εκδηλώσεων, που εργάζονται σε κλαμπ ή γενικότερα στον τομέα του πολιτισμού. Σκοπός τους μεταξύ άλλων είναι να μεταφέρουν τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο στους εκπροσώπους της πολιτικής. Και αυτό, όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής, λειτούργησε εξαιρετικά.

Παρόλα αυτά: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, περίπου 16% σκέφτεται να πουλήσει την επιχείρησή του. Και ο βασικός λόγος είναι ότι το μέλλον παραμένει αβέβαιο, καθώς ακόμη και αν τα κλαμπ ανοίξουν σύντομα, αυτό δεν σημαίνει πως οι πελάτες θα έρθουν.

Απαγορεύεται ο χορός!

Η φετινή άνοιξη επισκέφτηκε και το Βερολίνο φορώντας… χειμωνιάτικα. Εδώ και μερικές ημέρες όμως ο καιρός επιτρέπει υπαίθριες συναντήσεις – σε συνδυασμό με τη διαρκή πτώση των κρουσμάτων ήρθε και το άνοιγμα της γαστρονομίας στη γερμανική πρωτεύουσα.

Όμως ό,τι έχει να κάνει με χορό, παραμένει απαγορευμένο. Τα κλαμπ προς το παρόν δεν μπορούν να ανοίξουν. Αυτό βέβαια ήταν σχεδόν βέβαιο – οι χώροι εκδηλώσεων, συναυλιών και πάρτυ ήταν άλλωστε οι πρώτοι που αναγκάστηκαν να κλείσουν μετά τα πρώτα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν την ελπίδα όμως πως, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορέσουν να… λικνιστούν έστω και λίγο στον ρυθμό της τέκνο. Δυστυχώς όμως αυτό προς το παρόν απαγορεύεται. Ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους. Και αυτό είναι κάτι που δυσκολεύονται να κατανοήσουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής των Κλαμπ. «Η απαγόρευση του χορού είναι ένα μέτρο, το οποίο δεν μπορούμε να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: