'Βολές' Ματεράτσι: 'Ο Τουράμ δεν αποχώρησε από το γήπεδο όταν έβριζαν τη μάνα μου'

'Βολές' Ματεράτσι: 'Ο Τουράμ δεν αποχώρησε από το γήπεδο όταν έβριζαν τη μάνα μου'

Ο παλαίμαχος Γάλλος αμυντικός, Λιλιάν Τουράμ, έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων σε ποδοσφαιριστές και πρόσφατα υποστήριξε ότι οι “λευκοί” παίκτες πρέπει να αντιδρούν όταν λαμβάνουν χώρια τέτοιου είδους περιστατικά: “Οι λευκοί παίκτες δεν πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί στον αγώνα κατά του ρατσισμού”, είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει, ενώ στο στο φεστιβάλ του Gazzetta dello Sport, Festival dello Sport τόνισε:

“Μην σκέφτεσαι σαν μαύρος, μη σκέφτεσαι σαν λευκός, μην σκέφτεσαι σαν Γάλλος ή Σενεγαλέζος. Σκέψου σαν άνθρωπος. Αν θέλουμε να είμαστε πιο έξυπνοι, αρχίστε να λέτε τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει ρατσισμός, σεξισμός και ομοφοβία στην Ιταλία, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ την Ιταλία, σημαίνει ότι θέλω να αλλάξω πράγματα”.

Οι δηλώσεις του ωστόσο, σχολιάστηκαν από τον Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος και κατηγόρησε τον Τουράμ ότι δεν αποχώρησε από το γήπεδο όταν οπαδοί έβριζαν τη μητέρα του.

“Συμφωνώ με τον Τουράμ, είμαι κατά του ρατσισμού. Δεν είδα ποτέ τον Τουράμ να φεύγει από το γήπεδο όταν έβριζαν τη μάνα μου. Είναι θέμα εκπαίδευσης, για τον λευκό, τον μαύρο και τον πουτ@ν@ς γιο”, υποστήριξε ο παλαίμαχος Ιταλός στόπερ.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: