Βολικάκης: Συνεχίζει την ποδηλασία, αλλά επιστρέφει στα σπριντ

Βολικάκης: Συνεχίζει την ποδηλασία, αλλά επιστρέφει στα σπριντ

Μπορεί μετά την παρουσία του στο Τόκιο να δήλωσε πως δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει την ποδηλασία, όμως Χρήστος Βολικάκης δεν μπορεί μακριά από το αγαπημένο του άθλημα.

Έτσι, ο σπουδαίος ποδηλάτης ανακοίνωσε την απόφασή του να συνεχίσει την ποδηλασία και παράλληλα την επιστροφή του στα σπριντ. Ο Βολικάκης αναγκάστηκε μετά τον τραυματισμό του στη μέση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να στρέψει την προσοχή του στα αγωνίσματα αντοχής.

Πλέον, αισθάνεται καλά κι έτσι θα επιστρέψει στα σπριντ όπου είχε και τις μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρας του μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην τοποθέτησή του: “Ένας Ολυμπιακός κύκλος τελειώνει και ένα άλλος ανοίγει , έπεσα σηκώθηκα αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το υπέροχο άθλημα της ποδηλασία , έχω μάθει να ξεπερνάω κάθε εμπόδιο που βρίσκω μπροστά μου αυτό μου έχει διδάξει ο πρωταθλητισμός .

Η ποδηλασία είναι η ζωή μου από μικρό παιδάκι αυτό ξέρω να κάνω καλύτερα από οτιδήποτε άλλο , η λατρεία μου η πίστα βέβαια πλέον έχω κάνει όλα τα είδη αυτής (πίστα ταχύτητα , πίστα αντοχής ) έχω φέρει εξίσου μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια και στα δυο είδη , κατάφερα να προκριθώ και να πάρω μέρος τέσσερεις φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες ( 3 φορές στα αγωνίσματα σπριντ και μια στα αγωνίσματα αντοχής ) .

Αυτή τη φορά η αγάπη σας και όλο αυτό που λαμβάνω τις τελευταίες ημέρες μου έδωσαν την δύναμη να σηκωθώ πολύ πιο γρήγορα από όσο πίστευα , να ξέρετε πως έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σας ένα προς ένα και από το κάθε ένα έχω κερδίσει και έχω μάθει παρά πολλά που κάποια δεν τα είχα σκεφτεί καν .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, πλέον η απόφαση μου είναι πως ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για μένα νέες προκλήσεις , νέοι στόχοι , επιστρέφοντας όμως μετά την ξεκούραση που χρειάζομαι οπωσδήποτε στα αγαπημένα μου αγωνίσματα και στην ποδηλασία πίστας ταχύτητας που ασχολήθηκα και τα περισσότερα χρόνια της αθλητικής μου καριέρας (καθώς δόξα το θεό έχω ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που είχα στη μέση μου πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο ΡΙΟ) .

Σίγουρα χρειάζομαι τον χρόνο μου για βρω τα πατήματα μου και να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα , θα είναι μια μεταβατική χρόνια, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω για ακόμα μια φορά και θα σας κάνω ξανά περήφανους”.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: