Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τη συμφωνία με την PRODEA lnvestments για τον Λόφο του Στρέφη

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τη συμφωνία με την PRODEA lnvestments για τον Λόφο του Στρέφη

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Φαίνεται τίποτα δεν διδάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων από το φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου», τονίζουν με ερώτησή που κατέθεσαν  28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι ο δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος την πολιτική του,  που συνίσταται, αφενός στην απαξίωση κάθε τι δημόσιου προκειμένου η σωτηρία από ιδιώτες να εμφανίζεται εντέλει η μόνη δυνατή, και αφετέρου στην παράκαμψη κάθε νόμιμης διαδικασίας, με ζημιά για τους δημότες και το δήμο. 

Έτσι, τώρα, σημειώνουν οι βουλευτές, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18.1.21, ο δήμος Αθηναίων συνάπτει συμφωνία με την εταιρία PRODEA lnvestments, χωρίς διαβούλευση με φορείς και κατοίκους, χωρίς συζήτηση και απόφαση του αρμόδιου Κοινοτικού Συμβουλίου, χωρίς απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, χωρίς πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή άλλες διαδικασίες επιλογής, με τις εργασίες που θα εκτελέσει η εταιρία να περιλαμβάνονται σε ένα κακοτυπωμένο και δυσανάγνωστο φωτοαντίγραφο ενώ οι εργασίες που υποχρεούται να εκτελέσει ο δήμος να στερούνται ακριβούς καταγραφής και προϋπολογισμού, τη στιγμή που πρέπει να εκτελεστούν εντός αυστηρών και ασφυκτικών προθεσμιών. Και όλα αυτά, υπό την κάλυψη μιας υποτιθέμενης δωρεάς. 

«Η αδιαφορία για τη γνώμη των κατοίκων και των εκλεγμένων Συμβουλίων και Επιτροπών και η απαξίωση για τη νομιμότητα από την πολιτική ηγεσία του δήμου Αθηναίων γίνεται πλέον συνήθεια. Αλλά κάθε φορά, εκείνος που καλείται να πληρώσει το κόστος είναι ο δημότης», υπογραμμίζουν. 

«Στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, κατατέθηκε ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία των Νίκου Φίλη και Κώστα Ζαχαριάδη, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τη νομιμότητα του έργου και επιπλέον, να δεσμευτούν υπουργείο και δήμος για τις απαραίτητες εργασίες φροντίδας και αναβάθμισης του Λόφου Στρέφη, με πρωτοβουλία και ευθύνη των δημόσιων αρχών», επισημαίνουν οι βουλευτές. 

Αναλυτικά η Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Προστασία του Λόφου Στρέφη από τις αδιαφανείς ενέργειες του Δήμου Αθηναίων»

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων στις 18/1/2021 με θέμα «Έγκριση εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για το σύνολο των κατασκευαστικών εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών για το Λόφο του Στρέφη, από την εταιρεία PRODEA lnvestments» έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους και τους συλλόγους της περιοχής των Εξαρχείων και της Νεάπολης, όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μολονότι οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: