Βουλή- Ακρόαση φορέων: Σε θετική κατεύθυνση το ν/σχ που διευκολύνει το επιχειρηματικό περιβάλλον

Βουλή- Ακρόαση φορέων: Σε θετική κατεύθυνση το ν/σχ που διευκολύνει το επιχειρηματικό περιβάλλον

Τη θετική τους άποψη για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υποδομών & Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» εξέφρασαν κατά την ακρόασή τους, οι 8 φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Περιοχές Πέτρος Μαντάς ανέφερε πως οι διατάξεις του Β’ Μέρους του νομοσχεδίου που αφορούν τα Επιχειρηματικά Πάρκα, είναι στη σωστή κατεύθυνση και συνεχίζουν το σωστό, γενικά, πετυχημένο έργο των τελευταίων χρόνων για διευκόλυνση της οικονομικής δραστηριότητας και ιδιαίτερα στους Οργανωμένους Υποδοχείς και δεν έχουμε κάποια αντίρρηση.

Πρότεινε όμως να προστεθεί διάταξη που θα ανεβάζει στο 70% την κάλυψη σε όλα τα υφιστάμενα οικόπεδα, σε όλες τις Βιομηχανικές Περιοχές, Επιχειρηματικά Πάρκα, ΒΙΟΠΑ κ.λπ., που υφίστανται και λειτουργούν νομίμως σήμερα όπως ισχύει για κάθε νέα τέτοια περιοχή.

Ο διευθυντής Επιχειρησιακού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ Μιχάλης Μητσόπουλος ανέφερε πως το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα διευκολύνει την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας.

«Άρα, εντάσσεται στα πλαίσια μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας και ιδιαίτερα θετικής». Ζήτησε από το Υπουργείο σε αυτό ή σε επόμενο νομοσχέδιο να εξεταστούν ο εμπλουτισμός του ορισμού του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγάλης Μεμονωμένης Μονάδας με μία πρόβλεψη ως υφιστάμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που για διάφορους λόγους, κυρίως λειτουργικούς και οργανωτικούς, δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ενιαία έκταση, αλλά υποχρεωτικά έχουν έκταση η οποία είναι κομμένη στα δύο αν και γειτνιάζουν, να μπορούν να προχωρήσουν στο μετασχηματισμό τους σε Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγάλης Μεμονωμένης Μονάδας.

Επίσης, ζήτησε να υπάρξει μια ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος περί εξαίρεσης εκτάσεων αγροτικών γαιών υψηλής παραγωγικότητας στο σχεδιαζόμενο επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης των Οινοφύτων καθώς εκτίμησε ότι όπως εξελίσσεται θα υπάρχουν ορισμένες «τρύπες» γης οι οποίες θα είναι εκτός Πάρκου και θα θεωρούνται αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

«Εμείς, για πολλούς πρακτικούς λόγους, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενσωματωθούν αυτές οι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: