Βουλή: Έντονη κριτική της αντιπολίτευσης για ΛΑΡΚΟ και φορολόγηση αναδρομικών των συνταξιούχων

Βουλή: Έντονη κριτική της αντιπολίτευσης για ΛΑΡΚΟ και φορολόγηση αναδρομικών των συνταξιούχων

Κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης/01/2022 με τίτλο “Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας”. Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, “παρών” δήλωσε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Η κριτική της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στη διάταξη που αυξάνει (από 24 σε 48) τις δόσεις εξόφλησης οφειλών συνταξιούχων στην εφορία (από τη δήλωση αναδρομικών ποσών και συντάξεων προηγούμενων ετών) και τη διάταξη για την τρίμηνη παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας είπε ότι θα μπορούσε να ψηφίσει άλλες διατάξεις όπως αυτή για την “απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή του πτητικού επιδόματος”, ωστόσο διαφωνεί με τη φορολόγηση των ήδη περικομμένων αναδρομικών των συνταξιούχων, όπως και με το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Η αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Τόνια Αντωνίου ζήτησε ενημέρωση της Βουλής από την κυβέρνηση και από το ΤΑΙΠΕΔ για το πού οδεύει η ΛΑΡΚΟ, καθώς και την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου “το οποίο θα διασφαλίσει και την ανάκαμψη της επιχείρησης, αλλά βέβαια και τις θέσεις εργασίας”. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι η κυβέρνηση ζητά να επιστρέψουν το 25%-55% ενώ πρέπει να φορολογηθούν στην πηγή με 20%.

Η αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα είπε ότι η ουσία για τη ΛΑΡΚΟ δεν βρίσκεται στην ολιγόμηνη παράταση της διαδικασίας της ειδικής εκκαθάρισης, αλλά στο ότι “μέσω αυτής κερδίζετε χρόνο για να ολοκληρώσετε το έγκλημα”, στο πλαίσιο του χαρίσματος των παραγωγικών δημόσιων επιχειρήσεων στους ιδιώτες. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι “όχι μόνο τους τα δώσατε λειψά και πετσοκομμένα”, και “αντί να τους δώσετε και με τόκο μετά από την πολυετή καθυστέρηση […] τολμάτε να παίρνετε πίσω τα μισά και πλέον με την υπερφορολόγησή τους.

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος εξέφρασε την αντίθεσή του με την καταβολή φόρων για τα αναδρομικά των συντάξεων, ενώ για τη ΛΑΡΚΟ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι όποιοι επενδυτές ζήτησαν να απολυθούν οι εργαζόμενοι και να γίνουν αποδεκτές περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες καθώς επίσης μια χαμηλή τιμή ρεύματος “που θα επιβαρύνει όλους εμάς”.

Η αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα επανέλαβε το αίτημα του κόμματός της για διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών των συνταξιούχων για τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: