Βουλή: Κόντρα για το ζήτημα των μεταφορέων σε πλατφόρμες διανομής φαγητού

Βουλή: Κόντρα για το ζήτημα των μεταφορέων σε πλατφόρμες διανομής φαγητού

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων στην Ολομέλεια, τέθηκαν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σε πλατφόρμες ταχυμεταφορέων διανομής φαγητού και ποτού, κατά την συζήτηση και ψήφιση των σχεδίων νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Κυρώσεις των Συμβάσεων μεταξύ του Μαρόκου και της Κοινοπραξίας ELEXIR.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ανέφερε πως «είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να καπελώσουν τον αγώνα των ντελιβεράδων. Είναι ένα μέρος της εργατικής τάξης καινούργιο, που εργάζεται σκληρά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους στην ελληνική κοινωνία και κινητοποιήθηκαν, είναι η μεγάλη απόδειξη ότι δεν χρειάζονται κανέναν προστάτη και κανέναν καθοδηγητή». Άλλωστε, είπε, «στην εποχή του διαδικτύου και των social media οι εργαζόμενοι του κάθε κλάδου έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καταστήσουν άμεσα κοινωνό των προβλημάτων τους την ελληνική κοινωνία». Συνεπώς «ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα προσεταιριστούν το δίκαιο αγώνα αυτών των παιδιών». Υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν γίνει πρωθυπουργός, στις 15.4.2019, ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στις εταιρείες διανομής, σε μια εποχή βέβαια που δεν είχαν αναπτυχθεί τόσο πολύ οι πλατφόρμες διανομής, αλλά τότε σε ό,τι του είχαν ζητήσει ανταποκρίθηκε και νομοθετήθηκαν. Δηλαδή, μείωση των φόρων για τα χαμηλά εισοδήματα και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, ώστε οι επιχειρήσεις εστίασης να μπορούν να ασφαλίζουν περισσότερους εργαζόμενους και να τους αμείβουν καλύτερα. Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη εταιρεία, είπε ο Χ. Μπουκώρος, «δικαίως διαμαρτύρονται, γιατί μια εταιρεία η οποία είδε ταχεία άνοδο, νόμισε ότι μπορεί να γίνει κυρίαρχος του κόσμου, αλλά δεν γίνεσαι ποτέ κυρίαρχος του κόσμου χωρίς τον κόσμο» και σημείωσε πως «η εν λόγω εταιρεία το πλήρωσε με τη μείωση του τζίρου της κατά 40%, αλλά και γιατί ήδη μια ανταγωνίστρια εταιρεία βγήκε στην αγορά και πρόσφερε με το “καλημέρα” 500 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, με τη δέσμευση ότι αυτές οι θέσεις πολύ σύντομα θα γίνουν 2.000. Και αυτή η εταιρεία θα ανεβάσει τον τζίρο της, γιατί η κοινωνία είναι πολύ σκληρός κριτής και θα την αντιγράψουν αναγκαστικά και οι υπόλοιπες εταιρείες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε πως «εντυπώσεις μπορεί να δημιουργεί κανείς πολύ εύκολα, αλλά το να επιχειρήσει κανείς…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: