Βουλή: Κόντρα Κοντοζαμάνη – Αντιπολίτευσης για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ

Βουλή: Κόντρα Κοντοζαμάνη - Αντιπολίτευσης για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Εργαλείο, που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε, και να μπορέσουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις δραστηριότητες στη χώρα μας» χαρακτήρισε την αυτοδιαγνωστική εξέταση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας στη Βουλή στην κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης για την αποτελεσματικότητα των self tests.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση συμφωνιών Υγείας μεταξύ Ελλάδας και Τυνησίας, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι τα «self-tests» είναι «rapid tests» και ότι έχουν πάρει σχετική άδεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. «Η διαφορά είναι ότι μπορεί να γίνει αυτολήψη και ότι είναι πιο εύκολα στη διαδικασία λήψης. Επομένως, μπορούν να γίνουν χωρίς την επίβλεψη υγειονομικού. Αυτή είναι η επείγουσα άδεια που έχουν δώσει οι αρμόδιες αρχές και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως self-tests και ως αυτοδιαγνωστικά» ξεκαθάρισε ο κ. Κοντοζαμάνης. Σημείωσε μάλιστα ότι τα self-tests έχουν όλες τις πιστοποιήσεις «CE» κλπ, είναι εγκεκριμένα για επαγγελματική χρήση [..] και πήραν και άδεια ως αυτοδιαγνωστικά.

Για τον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων και στην παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθού ότι η Κύπρος πραγματοποιεί 50 χιλιάδες ελέγχους ημερησίως ενώ εμείς 40 χιλιάδες, είπε ότι «ναι, η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στη διεξαγωγή τεστ, όμως, η χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, “καταπράσινη” στους σχετικούς χάρτες του ECDC», και ότι τα τεστ και «θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Όσο για την αξιοπιστία των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων, επανέλαβε ότι «όπου προκύψουν περιπτώσεις “ψευδώς θετικών”, κυρίως “ψευδώς αρνητικών” τεστ κ.λπ., θα υπάρχουν οι διαδικασίες, προκειμένου να επιβεβαιωθούν αυτά τα τεστ και να τηρηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες».

«Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε ότι το άνοιγμα που επιχειρεί η κυβέρνηση έχει ρίσκο, χρησιμοποιεί την υπόθεση των self tests ως φύλλο συκής. Όντως είναι επικοινωνιακή κίνηση και πολύ φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε φούσκα» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, και εκτίμησε ότι «δεν θα παίξει κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην ανάγκη αναβαθμισμένης επιδημιολογικής επιτήρησης [..] από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας». Μεταφέροντας αναφορές του Ηλία Μόσιαλου, είπε ότι τα τεστ αυτά έχουν πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα σε ασυμπτωματικούς φορείς, οι οποίοι ανέρχονται στο 20% του πληθυσμού «και έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρουν στο 44% της διασποράς του ιού. [..] Άρα, μία μαύρη τρύπα σ’ αυτό το θέμα, θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: