Βουλή- Μπαράν: Καμία πρόβλεψη για τους εμβολιασμούς πολιτών χωρίς δυνατότητα μετακίνησης

Βουλή- Μπαράν: Καμία πρόβλεψη για τους εμβολιασμούς πολιτών χωρίς δυνατότητα μετακίνησης

«Καμία πρόβλεψη για τους εμβολιασμούς όσων δεν έχουν συνοδό και δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης (κλινήρεις, ΑΜΕΑ)», τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις δωρεές του Ιδρύματος Λάτση, ο βουλευτής Ξάνθης του Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν. 

Η χώρα μας σήμερα, όσο ποτέ,  σημείωσε ο κ. Μπαράν, έχει την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδίου πρόληψης και προστασίας των πολιτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας προκάλεσε ο ιός, με τη συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτικών κομμάτων, της επιστημονικής κοινότητας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

«Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, χαιρετίζουμε τις συγκεκριμένες δωρεές καθώς εν μέσω της τεράστιας υγειονομικής κρίσης και πανδημίας την οποία και διανύουμε, η συμβολή του Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και της κυρίας Λάτση, είναι ζωτικής σημασίας σε ένα κατακερματισμένο σύστημα υγείας που νοσεί στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε. 

«Αναφορικά τώρα με τις υπόλοιπες διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας και που επιχειρεί η Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει με το παρόν νομοσχέδιο, ήδη έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας μέσω του εισηγητή μας κ. Πουλά ο οποίος ήταν και απολύτως σαφής στις θέσεις του», πρόσθεσε. 

«Ως ψυχίατρος θα ήθελα για ακόμη μια φορά να κρούσω των κώδωνα του κινδύνου για όλα αυτά που βλέπω όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί συνάδελφοί μου, να έρχονται. Βιώνω καθημερινά την απομόνωση των συμπολιτών μου, τον φόβο τους για την αυριανή μέρα, την απόγνωση που οδηγεί σε ψυχικές παθήσεις ή επιδεινώνει τις ήδη υπάρχουσες, καθώς η απώλεια εισοδήματος και η αβεβαιότητα για το αύριο προκαλούν ψυχωσικά επεισόδια. Και όλα αυτά, ενώ για άλλη μια φορά η χρηματοδότηση πολιτικών ψυχικής υγείας κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα», επεσήμανε ο κ. Μπαράν. 

«Όπως έχω ξανά τονίσει από το βήμα της Βουλής, είναι άμεση η ανάγκη για χρηματοδότηση των τομέων ψυχικής υγείας, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διαφαίνεται ο καταστροφικός αντίκτυπος του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία των πολιτών, όταν μάλιστα λόγω της κατάστασης οι ανάγκες αυξάνονται. Δυστυχώς ενώ η Κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι αύξησε τον προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας κατά πολύ, ουσιαστικά τον έφτασε μόλις στο 2%, το ελάχιστο δηλαδή οριακό που προτείνει ο ΠΟΥ», υπογράμμισε. 

Δράττομαι της ευκαιρίας σε αυτό το σημείο, συμπλήρωσε, «να σας θέσω ακόμη έναν προβληματισμό μου. Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο, με το βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: