Βουλή: Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού

Βουλή: Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού

Τη δύσκολη αυτή εποχή, χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη και υπομονή «για να περάσουμε την κακοτράχαλη αυτή περίοδο, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, και για να μπούμε σε μια περίοδο ανάκαμψης, ανατροφοδοτούμενης ανάπτυξης και προπαντός ελπίδας για τον ελληνικό λαό, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια».
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης κλείνοντας τη συζήτηση επί του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021, που διεξήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για το ύψος των δαπανών στην Υγεία – εν μέσω πανδημίας – και την Παιδεία αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ανάκαμψη. Εντίμως σας λέω ότι δεν έχω αρνηθεί κανένα αίτημα του υπουργείου Υγείας στη διάρκεια της πανδημίας είπε ο κ. Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι έχουμε ξοδέψει μισό δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο, βάλαμε στον φετινό προϋπολογισμό άλλα 100 εκατ. για εμβόλια και έχουμε ενισχύει με άλλα 330 εκατ. τον ΕΟΠΥ.
Όσο για την Παιδεία, είπε ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουμε 10.000 παραπάνω καθηγητές, με αξιόλογο κόστος, ενώ κάναμε μια μεγάλη παρέμβαση για τις καθαρίστριες των σχολείων που ήταν σε πολύ κακές εργασιακές σχέσεις. Επίσης, μίλησε για αντιφάσεις της αντιπολίτευσης που επισείει τον κίνδυνο νέου μνημονίου την ώρα που ζητά από την κυβέρνηση να ξοδέψει παραπάνω, ή να μιλά για πακτωλό χρημάτων για εξοπλισμούς.
«Πρόκειται για τα ελάχιστα αναγκαία για να διατηρούμε την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορεί κάποιος να λέει κάντε διάφορα πράγματα, για 12 ν.μ. κλπ και ταυτόχρονα να λέει μειώστε τα χρήματα για εξοπλισμούς, μετά από χρόνια ασφυκτικά χαμηλών προϋπολογισμών στην ‘Αμυνα..Όσο για την εκτίμηση περί ύφεσης της ελληνικής οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2020, προ πανδημίας, είπε ότι παρά το κλείσιμο σχολείων και γενικού λοκντάουν, ήδη από τα μέσα Μαρτίου, η ύφεση ήταν 0,9%, όταν στη Γαλλία, που πήρε μέτρα περίπου το ίδιο διάστημα, η ύφεση ήταν 5,3%. Δεν προκύπτει ύφεση από τους αριθμούς είπε ο κ. Σκυλακάκης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών για την Φορολογική Πολιτική, Απόστολος Βεσυρόπουλος είπε ότι πέραν της αβεβαιότητας για το πότε θα εκδηλωθεί η δυναμική της ανάκαμψης το 2021, λόγω της πορείας της πανδημίας, υπάρχουν και οι εξής σταθερές:
Εξακολουθεί η ρήτρα διαφυγής στο δημοσιονομικό πεδίο για τις χώρες της ευρωζώνης, με στόχο να παραμείνουν ζωντανές οι οικονομίες τους.
Υπάρχει σύγκλιση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: