Βουλή- Πλεύρης: Τον Φεβρουάριο οι οριστικοί πίνακες για 5.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

Βουλή- Πλεύρης: Τον Φεβρουάριο οι οριστικοί πίνακες για 5.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

«Έχει γίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 5.000 μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη προκήρυξη».

Αυτό δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προσλήψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της πανδημίας.

«Έγιναν όλες οι προκηρύξεις στις προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού, υπάρχει προφανώς πρόβλημα λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων ή αναστολών εργασίας, αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε άμεσα τα κενά που δημιουργούνται», τόνισε ο κ. Πλεύρης, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πληρωθούν οι εφημερίες όλων των δικαιούχων που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη και εξαιρετικά επώδυνη κατάσταση που επικρατεί στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Αθήνας, και ειδικότερα στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου και Πετρούπολης λόγω της πανδημίας».

Ο κ. Πλεύρης αναγνώρισε ότι «υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση της πρωτοβάθμιας υγείας» σημειώνοντας ότι «λόγω της προτεραιότητας που δόθηκε για εμβολιαστική κάλυψη δεν λειτουργεί στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε».

Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι «τον Ιανουάριο, με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την πρωτοβάθμια υγεία μαζί και με τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ο κ. Πλεύρης συμφώνησε με την επισήμανση του κ. Κουρουμπλή ότι «θα έπρεπε όλο το πολιτικό σύστημα να κάνει διάλογο για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας», διαβεβαιώνοντας από την πλευρά του ότι «σύντομα θα ανοίξει με τη συζήτηση του νομοσχεδίου και πέρα από τις ιδεολογικές μας διαφορές θα είμαστε σε μεγάλο βαθμό ανοικτοί γιατί πιστεύουμε στην δόμηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, τόνισε την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης στα νοσοκομεία, ώστε, όπως είπε, να διασφαλιστούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το δημόσιο συμφέρον, με τον κ. Πλεύρη να απαντά ότι «την ευθύνη της κατάστασης έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προέκρινε τη λύση εποχικού προσωπικού, κλείνοντας το μάτι και εξαπατώντας τους εργαζόμενους, μεταφέροντας έτσι το πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ».

«Συζητάμε μαζί με τους εργαζόμενους για να λυθεί…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: