Βουλή: «Πυρά» βουλευτών της ΝΔ κατά Ν. Παππά

Βουλή: «Πυρά» βουλευτών της ΝΔ κατά Ν. Παππά

Δριμύ κατηγορώ των βουλευτών της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου και Άννας Μάνη- Παπαδημητρίου, κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την αποδοχή ή μη της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής να του ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016. 

«Καλές οι γενικές επισημάνσεις του κ. Παππά, όμως δεν είναι σχολιαστής. Να μας απαντήσει λοιπόν πόσα μηνύματα είχε στείλει ή λάβει από τον κ. Καλογρίτσα» κάλεσε τον πρώην υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και συνέχισε: «Να απαντήσει εάν γνώριζε για εικονικές συμβάσεις. Να πει εάν ζητούσε βοήθειες από επιχειρηματίες, όπως οι Κοντομηνάς και Μαρινάκης. Ο κ. Παππάς δεν είναι σχολιαστής. Να μιλήσει τώρα» είπε.

Αναφερόμενος στον κ. Καλογρίτσα, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «κάποιοι σχολίασαν το ότι τον πίεσα σκληρά να μιλήσει. Πιστεύω ακράδαντα πως ο Καλογρίτσας επέλεξε να πει λίγα. Να κρατήσει μέσα του τα …πολλά. Ήταν σάρκα από τη σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ. Απέδειξε πως το “αριστερό αίμα, νερό δεν γίνεται”. Οι 14 ημέρες που κέρδισε αρνούμενος να έλθει να καταθέσει δήθεν για τον εμβολιασμό του ήταν καθοριστικές. Άλλαξαν πράγματα. Σε αυτές της ημέρες παίχτηκαν πολλά» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Η βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου χαρακτήρισε «αδιάσειστα» τα στοιχεία του πορίσματος. Σημείωσε ότι το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο είναι ο «μανδύας» των ενεργειών του και ότι αυτό που ήθελε στην πραγματικότητα να κάνει ήταν να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο, να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης, να προωθήσει τις πολιτικές του.

Με τη φράση που αποδίδεται στον κ. Καλογρίτσα προς τον κ. Παππά «Νίκο μου! Λεβέντη μου και καμάρι μου!» άρχισε την τοποθέτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής. Όπως παρατήρησε, «δύο μάρτυρες μάς καταθέτουν ότι με τη μεσολάβηση του πρώην υπουργού Ν. Παππά, “που έστησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”, κλείστηκε η συμφωνία μεταξύ Χούρυ και Καλογρίτσα. Πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να κανονίζει ενόψει διαγωνισμού που αυτός έχει ετοιμάσει, συνεργασίες σχημάτων που μετάσχουν στον διαγωνισμό; Ποιος ήταν λοιπόν ο ρόλος του κ. Παππά; Θα δώσει ποτέ κανείς μια απάντηση; Σιωπή. Ούτε σήμερα ακούσαμε κάτι, ούτε στο υπόμνημα που κατατέθηκε στην Επιτροπή» είπε ο κ. Κελέτσης, τονίζοντας: «Να λοιπόν, η παράβαση καθήκοντος». Επισήμανε επίσης την κατάθεση στην επιτροπή από τον κ. Τόμπρα, ότι «υπήρξε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: