Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Bουλή: Εκλέχθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής - Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον «Εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή – Τροποποίηση του ν.3959/2011 και ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 για την παροχή αρμοδιοτήτων στις αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών ώστε να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς».

Το νομοσχέδιο, κατά την συζήτηση και επεξεργασία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ψηφίσθηκε θετικά από τη ΝΔ. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν.

Υπουργικές Τροπολογίες

Στο σχέδιο νόμου, μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί 5 υπουργικές τροπολογίες. Ειδικότερα:

– Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που μεταξύ άλλων ρυθμίσεων έχει και διατάξεις σχετικά με τις χορηγήσεις άδειας ειδικού σκοπού και άλλων διευκολύνσεων στους εργαζόμενους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που τα παιδιά τους νοσούν με κορονοϊό. Την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των ΚΕΠ για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον covid-19. Ειδικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα που είναι σε αναστολή καθηκόντων για λόγους δημόσιας υγείας. Μετατάξεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων σε δικαστήρια, εισαγγελίες και γενικές επιτροπείες της χώρας.

– Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην οποία προβλέπονται διευκολύνσεις για τους γονείς, όταν τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό. Η θέσπιση ειδικής άδειας ασθενείας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, λόγω νόσησης από Covid, σε πλαίσιο που να ευθυγραμμίζεται με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ισχύει έως τις 15 Απριλίου 2022. Προσθήκη στις διατάξεις για τον κατώτατο μισθό για υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες που η αμοιβή τους δεν ορίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας. Διάταξη σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους που έχουν γεννηθεί έως και την 31η/12/1961.

– Τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπου μεταξύ άλλων παρέχει τη δυνατότητα δημοσιοποίησης της επωνυμίας επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα περιστολής της πανδημίας. Ρυθμίσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων με έδρα τη Β. Εύβοια. Ενίσχυση του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής Ταμείου…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: