Βουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής

Bουλή: Εκλέχθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής - Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ξεκινάει σήμερα στην Ολομέλεια η συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας και των πορισματικών απόψεων των κομμάτων της μειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής «για την διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Η συνεδρίαση που διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, έχει οργανωθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων σε κύκλους ομιλητών- βουλευτών. Αρχικά θα υπάρξει ένας κύκλος ομιλητών με τους έξι εισηγητές και αγορητές των κομμάτων. Στην συνέχεια θα διεξαχθούν τρεις κύκλοι ομιλητών- βουλευτών, όπου ο καθένας θα απαρτίζεται από 12 ομιλητές βουλευτές κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.

Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβει εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Με την σημερινή συζήτηση του πορίσματος όχι μόνο ολοκληρώνεται το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά είναι μια ιστορική κοινοβουλευτικού ελέγχου διαδικασία της Βουλής των Ελλήνων καθώς είναι η πρώτη φορά -μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος- που δόθηκε η δυνατότητα και συστάθηκε Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή με πρόταση της μειοψηφίας.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: