Βουλή: Συζητήθηκε η έκθεση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων για το 2019

Βουλή: Συζητήθηκε η έκθεση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων για το 2019

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, είναι μια ανεξάρτητη Αρχή, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες από το νομοθετικό της πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και με βάση αυτό κινούμαστε. Ελέγχουμε τη νομιμότητα των δημοσίων συμβάσεων. Δεν είμαστε ποινικό δικαστήριο για να ερευνούμε παραβατικές συμπεριφορές, ούτε τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις. Αν κάτι τέτοιο προκύπτει από την έρευνά μας, τότε διαβιβάζονται τα πορίσματα μας αρμοδίως». Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Αρχής, Γεώργιος Κατοπόδης, απαντώντας σε παρατηρήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, κατά την παρουσίαση της έκθεσης της ΕΑΑΔΣ για το έτος 2019, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Αρχής, ενημέρωσε ότι οι καταγγελίες που γίνονται είναι απόρρητες και δεν μπορούν να δημοσιοποιούνται. Όταν γίνεται μια καταγγελία ή υποπίπτει ένα θέμα στην αντίληψη της Αρχής από την δημοσιότητα, διαβεβαίωσε ότι αυθημερόν ή την επόμενη ημέρα κινούνται οι ελεγκτικές διαδικασίες. 

Στο θέμα των ελέγχων, ο κ. Κατοπόδης ανέφερε, πως έχει γίνει μια πάρα πολύ μεγάλη δουλειά. Ο έλεγχος, βάσει του Ν. 4013 είναι δειγματοληπτικός και καθορίζει όλες τις ενέργειες. Για συμβάσεις απευθείας αναθέσεων ή για συμβάσεις που έχουν λήξει, εξήγησε πως με βάση το νόμο η Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα. Είπε ότι ο ρόλος της Αρχής στο θέμα των ελέγχων είναι να κοιτάζει, κυρίως, τις συστημικές παθογένειες του συστήματος. Έχουμε, ανέφερε, στήσει ένα σύστημα μεθοδολογικό, όπως είναι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Εθνικής Βάσης Δημοσίων Συμβάσεων και η Αρχή Χαρτογράφησης Κινδύνων των Αρχών, για να μπορέσουμε να δούμε, με ένα σύστημα risk-analysis και red-flags, πού υπάρχει πρόβλημα. Εξήγησε πως το να προσπαθείς να εποπτεύσεις περίπου 3.000 αναθέτουσες αρχές και φορείς, δηλαδή περίπου 200.000 συμβάσεις ετησίως και 10.000 προσωπικό να έχει η Αρχή, αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Γι’ αυτό η Αρχή έχει δημιουργήσει μια μεθοδολογία ελέγχων (ήδη έχουν προχωρήσει οι προκηρύξεις και οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση του συστήματος αυτού), ενώ, παράλληλα, έχουν γίνει και παρεμβάσεις που αφορούν την διαφάνεια. Χαρακτηριστικά ανέφερε, πως πολλές φορές αυτόκλητα η Αρχή έχει γνωμοδοτήσει, όπως σε συμβάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης, γιατί το επιτρέπει ο νόμος και πρόσθεσε πως οι γνώμες αυτές αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Αρχής. Πάντοτε, τόνισε, συνεργαζόμαστε με όλα τα υπουργεία και στο πλαίσιο αυτό, «πολλές φορές έχω παρέμβει και έχουν αποσυρθεί διατάξεις, όπως η διάταξη του άρθρου 192 για τις προγραμματικές συμβάσεις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: