Βουτιά έως και 4% στις αγορές της Ευρώπης

Aπώλειες στις αγορές της Ευρώπης

Με απώλειες έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, ενώ η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι κυρώσεις στη Μόσχα βρίσκονται για ακόμη μια μέρα στο επίκεντρο των επενδυτών.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν πτώση, καθώς ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία, αλλά θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος συνομιλιών εντός των προσεχών ημερών. Μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας που πήρε μέρος στις συνομιλίες με την Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, είπε ότι οι συνομιλίες ήταν δύσκολες και ότι η ρωσική πλευρά προκατειλημμένη.

Το χρηματιστήριο της Μόσχας παρέμενε και σήμερα κλειστό ύστερα από απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας. «Θα ανοίξει όταν οι Ρώσοι θα έχουν λάβει επαρκή μέτρα για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή που ετοιμάζεται να πλήξει τις ρωσικές μετοχές», εκτίμησε αναλύτρια της τράπεζας Swissquote.

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, το συμβόλαιο αναφοράς ενισχύθηκε.

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 58,2 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για 58,4 μονάδες. Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, και που θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, σημείωσε άνοδο στις 55,5 μονάδες από τις 55,4 μονάδες.

Το 5,1% έφτασε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, κατά τον Φεβρουάριο, σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2021, σε εθνικό επίπεδο και σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, όντας σε υψηλό 30 ετών όπως αναφέρουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Σε σχέση με τον Ιανουάριο, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,9%. Ο  δείκτης τιμών καταναλωτή εναρμονισμένος – για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη – ανέβηκε κατά 5,5% σε ετήσια βάση, ενώ το Bloomberg περίμενε αύξηση 5,4. Σε μηνιαία βάση σημείωσε άνοδο 0,9%.

Οι αεροπορικές εταιρίες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εμπόδια για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κεντρικούς αεροδιαδρόμους εναέριας κυκλοφορίας από τα ανατολικά προς τα δυτικά, μετά την επιβολή εκατέρωθεν απαγορεύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Mastercard Inc. ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα πως απέκλεισε πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας από το δίκτυο διεκπεραίωσης πληρωμών της δυνάμει των κυρώσεων…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: