Βραζιλία: Αύξηση των παιδιών έως 4 ετών που πέθαναν από επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας – Πάνω από 178.000 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας

Βραζιλία: Αύξηση των παιδιών έως 4 ετών που πέθαναν από επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας - Πάνω από 178.000 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας

Περίπου το 80% των νέων που σκοτώθηκαν στη Βραζιλία σε περιστατικά βίας μεταξύ του 2016 και του 2020 ήταν μαύροι, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες, η οποία έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του αριθμού των παιδιών ηλικίας 0 έως 4 ετών που πέθαναν σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την έρευνα της Unicef και του βραζινιάκου Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια (FBSP) που συντάχθηκε με βάση αναφορές της αστυνομίας από τις 27 Πολιτείες της χώρας, 178.277 παιδιά και έφηβοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας μεταξύ του 2017 και του 2020, δηλαδή πέντε κάθε ώρα.

Περίπου το 80% από αυτά ήταν κορίτσια ηλικίας 10 έως 14 ετών. Τα στοιχεία του 2016 δεν ήταν διαθέσιμα για όλες τις Πολιτείες.

Μέσα στην χρονική περίοδο 2016-2020 καταγράφηκαν στη χώρα 34.918 θάνατοι παιδιών και νέων ηλικίας 0 έως 19 ετών σε βίαια περιστατικά.
Από αυτό το σύνολο, περισσότεροι από 31.000 ήταν έφηβοι ηλικίας 15 έως 19 ετών, εκ των οποίων οι 25.592, ή το 80%, μαύροι ή μιγάδες, σκοτώθηκαν κυρίως από πυρά.

«Δυστυχώς, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο», αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι «η βία πλήττει όλο και νεότερους (μαύρους) εφήβους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκτελεστική διευθύντρια του FBSP, Σαμίρα Μπουένο.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική του κράτους για αυτήν την ομάδα» νέων που είναι συχνά φτωχοί με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης», καταδίκασε.

Σε ό,τι αφορά την ενδοοικογενειακή βία, περιστατικά αυτής σκότωσαν 1.070 παιδιά ηλικίας από 0 έως 9 ετών κατά την εν λόγω περίοδο στη Βραζιλία, αριθμός ελαφρώς μειωμένος, αλλά που κρύβει την αύξηση των θανάτων παιδιών ηλικίας 0 έως 4 ετών: 142 το 2020 έναντι 112 το 2016.

Αυτά τα στοιχεία αποτελούν «μια αντανάκλαση της πανδημίας της Covid», μέσα στα σπίτια το 2020, εξήγησε η Μπουένο.

«Η βία κατά των παιδιών συμβαίνει κυρίως μέσα στο σπίτι. Η βία κατά των εφήβων στους δρόμους, ειδικά κατά των νέων μαύρων», δήλωσε η εκπρόσωπος της Unicef στη Βραζιλία, Φλοράνς Μποέρ σε δελτίο τύπου.

«Είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμοστούν αποτελεσματικές πολιτικές του κράτους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας» στη Βραζιλία, πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταδίωξη με νεκρό και τραυματία στο Πέραμα – Διαφεύγει ο τρίτος δράστης – Δείτε φωτογραφίες

Rust: Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων – Το συνεργείο είχε αντικατασταθεί από ντόπιους

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο – Τραυματίας και φθορές σε οχήματα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: