Βρετανία: Το κατώτερο ιατρικό προσωπικό απειλεί με απεργία | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Βρετανία: Με απεργία 72 ωρών απειλεί το κατώτερο ιατρικό προσωπικό

Χιλιάδες μέλη του κατώτερου ιατρικού προσωπικού στην Βρετανία απειλούν με απεργία 72 ωρών για τον Μάρτιο, στην περίπτωση που η διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας θα είναι θετική για την απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με την Επαγγελματική Ένωση των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: Αντιαπεργιακό νομοσχέδιο στη Βρετανία

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν πως στην περίπτωση που προχωρήσουν στην εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση, δεν θα παρέχουν ιατρική φροντίδα ούτε στα επείγοντα περιστατικά.

Η Ιατρική Ένωση της Βρετανίας (BMA) θα αρχίσει τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 45.000 μελών του κατώτερου ιατρικού προσωπικού τη Δευτέρα, για το ενδεχόμενο διεξαγωγής της απεργίας, ενώ παρότρυνε την κυβέρνηση να συναντηθεί μαζί της, ώστε να γίνουν διαπραγματεύσεις για την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων.

Μείωση των μισθών κατά 25%

Η Ένωση αναφέρει πως οι μισθοί του κατώτερου ιατρικού προσωπικού, μέσα στα τελευαία 15 χρόνια, έχουν μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%, ενώ στο πλαίσιο μιας τετραετούς συμφωνίας του 2019, το αναφερόμενο ιατρικό προσωπικό έλαβε μία μισθολογική αύξηση 2% την περίοδο 2022/23.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εισάγει ένα νέο νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, το οποίο θα περιορίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου, ώστε να διασφαλίζονται ελάχιστα περιθώρια ασφάλειας για τη λειτουργία τους, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σούνακ: Επιθυμούμε τη διεξαγωγή μιας διευρυμένης και τίμιας συζήτησης με όλους τους ηγέτες των εργατικών ενώσεων

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει σε εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ηγέτες των επαγγελματικών ενώσεων.

«Επιθυμούμε τη διεξαγωγή μιας διευρυμένης και τίμιας συζήτησης με όλους τους ηγέτες των εργατικών ενώσεων σχετικά με το τι είναι υπεύθυνο, λογικό, αλλά και οικονομικά προσιτό για τη χώρα μας, σχετικά με τη μισθοδοσία», δήλωσε ο Σούνακ, μιλώντας με δημοσιογράφους στη διάρκεια μιας επίσκεψης του σε ένα σχολείο στο Λονδίνο.

«Κατά την άποψή μας, οι συνομιλίες αυτές πρέπει να γίνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε προσκαλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους τη Δευτέρα και ελπίζω ότι οι συνομιλίες θα είναι εποικοδομητικές» κατέληξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Βρετανία: Το κατώτερο ιατρικό προσωπικό απειλεί με απεργία | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: