«Βρόγχος» στον Λευκό Οίκο το λάσο κατά Αϊτινών μεταναστών | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κρίση στο Τέξας – Βρόγχος στη διακυβέρνηση Μπάιντεν το λάσο κατά Αϊτινών μεταναστών

Θαμπώνει το χρώμα των συνοριακών γραμμών στα φτωχά και αδύναμα κράτη. Κατά χιλιάδες φεύγουν οι κάτοικοί τους για να γλυτώσουν από το ανθρωποβόρο παρελθόν τους, που υποθήκευσε  το παρόν και άρχισε με μαύρο νήμα να περνά από στημόνι και υφάδι το μέλλον.

Μόνο ταυτόσημα αντίγραφα της ανθρώπινης εξαθλίωσης μπορούν πλέον να ανθίσουν στα ρημαγμένα από τους σεισμούς και τυφώνες εδάφη τους.

Εισαγωγή στην Ιατρική με… 18 τρόπους – Ποιες αλλαγές δρομολογούνται στο εξεταστικό σύστημα

Οταν οι δρόμοι δεν έχουν όνομα τραγουδούσε κάποτε ο Μπόνο, και ήρθε ο καιρός άραγε ακόμη και χώρες να μην έχουν όνομα, εγκαταλελειμμένες από τους ανθρώπους τους, χώρες στα αζήτητα, αιώνες στον βάλτο της φτώχειας, ξεχασμένες από τα επιτεύγματα της προόδου και τα δώρα της αλληλεγγύης, τι μπορεί να ζήσει εκεί πλέον, ποιος μπορεί να χαμογελά στην Αϊτή, πόσοι θα φτάσουν απέναντι στον φημισμένο Ρίο Γκράντε, στο Τέξας, για να αρπάξουν το εισιτήριο μιας δεύτερης ευκαιρίας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες εβδομάδες, εγκαταλείπουν την πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου για να φθάσουν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, στην πόλη Ντελ Ρίο, και από εκεί στην ενδοχώρα. Νωρίτερα, και ακόμη πιο πριν, περισσότερες χιλιάδες από το Μεξικό και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής σχημάτιζαν καραβάνια για να ζητήσουν άσυλο στη χώρα των μεγάλων ευκαιριών.

Είχε αντιστραφεί το δρομολόγιο. Απόγονοι ιθαγενών που έχασαν από τους εισβολείς τα πάντα, γυρίζουν βόρεια διεκδικώντας μερίδιο ζωής στον κόσμο που χτίστηκε από το αίμα των προγόνων τους. «Βρόγχος» στον Λευκό Οίκο το λάσο κατά Αϊτινών μεταναστών | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο αχός άρχισε να ακούγεται ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο όταν τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι στοιβάχτηκαν σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στην αμερικανική πλευρά των συνόρων, που άρχισε να επεκτείνεται προς το δάσος, οικογένειες έστησαν πρόχειρες σκηνές με φύλλα και κλαδιά, γυμνοί στις ζούγκλα, σκυμμένοι στην όχθη για νερό, όπως τα άγρια ζώα που μεταναστεύουν για αναζήτηση τροφής, με διάχυτο τον φόβο μην απελαθούν, και τις σκηνές να επεκτείνονται μέσα στα σύνορα του Μεξικού.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Αντιδράσεις για τις απελάσεις Αϊτινών – Τη βαθιά ανησυχία του εξέφρασε και ο ΟΗΕ

Κύλησαν οι ώρες και άλλοι περίπου 20.000 άνθρωποι από την Αϊτή, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις βόρειες ακτές της Κολομβίας με σκοπό να περάσουν στον Παναμά. Είναι μία τεράστια συγκέντρωση ψυχών στην κοινότητα Νεκόκλι. Αυτή η μικρή παράκτια πόλη, το Νεκόκλι, στις ακτές του Ατλαντικού της Κολομβίας, είναι ένα από τα σημεία διέλευσης προς τον γειτονικό Παναμά.

Από εκεί οι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: