Ξαναπήραν τη σκυτάλη η τράπεζες – Συνεχίζεται η άνοδος στο ΧΑ

Ξαναπήραν τη σκυτάλη η τράπεζες - Συνεχίζεται η άνοδος στο ΧΑ

Οι τραπεζικές μετοχές ξαναπήραν τη σκυτάλη και η αργόσυρτη ανοδική κούρσα συνεχίζεται στο ΧΑ, που φαίνεται να ανακτά τη δυναμική του, καθώς μάλιστα ο ΓΔ αφήνει πίσω το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων, όπου έχουν “σκοντάψει” μέχρι τώρα πολλές απόπειρες περαιτέρω ανάκαμψης.

 Θετική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς η αύξηση του όγκου συναλλαγών και του τζίρου, ο οποίος ανήλθε σήμερα σε 51,5 εκατ. ευρώ – αρκετά υψηλότερος από τον μέσο ημερήσιο της τελευταίας εβδομάδας, αλλά ανεπαρκής για να στηρίξει μια ισχυρή ανοδική κίνηση στη συνέχεια.

Περίπου ο μισός τζίρος πραγματοποιήθηκε στις τραπεζικές μετοχές, που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση στην αγορά.

Τα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν χθες η Πειραιώς και σήμερα η Εθνική μετά το κλείσιμο της αγοράς, αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου. Καταλύτης για την αγορά και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν άλλες μεγάλες εισηγμένες (Μυτιληναίος,ΟΤΕ κλπ), καθώς και η ολοκλήρωση του deal για την αναδιάρθρωση υποχρεώσεων της Intralot από ομολογιακά δάνεια.

Σημαντική παράμετρος για τη διαμόρφωση κλίματος και τάσης στο ΧΑ είναι βέβαια  και οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι βασικοί δείκτες κινούνται σήμερα σταθεροποιητικά.  

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση άνοιξε με μικρά κέρδη, τα οποία σταδιακά διευρύνθηκαν. Οι βασικοί δείκτες τερμάτισαν κοντά στα υψηλά ημέρας.Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι τις 904,67 μονάδες (+1%) και τερμάτισε στις 903,33 με κέρδη 0,85%.Ανοδο 0,80% σημείωσε ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας στις 2.169,53 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +2,24% και έκλεισε +1,96%. Στην πρώτη θέση η Πειραιώς με +4,1%. Εθνική +2,3%, Alpha +1,6%, Eurobank και Attica Bank +1,3%,

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips, ΟΛΠ +2,5%, ΟΤΕ +2,2%, Lamda +2%, Ελλάκτωρ +1,8%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +1,6%, Τιτάν +1%..

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο: ΟΠΑΠ -1,4%, ΕΧΑΕ -1,2%, Jumbo -1%,

Στα mid caps συνεχίζουν την κούρσα τα Αστικά Ακίνητα (+9,2%), η Entersoft και η Intralot (+7,2%). Ακολούθησαν ΕΥΑΘ και ΟΛΘ +1,2%.  Με απώλειες Ολυμπιακή Τεχνική -1,6%, Elton -1,5%, Intracom -1,3%.

 Στη μικρή κεφαλαιοποίηση εντυπωσίασαν σημειώνοντας μεγάλη άνοδο  με μεγάλο όγκο συναλλαγών ANEK +18%, Πετρόπουλος +10%, Ιντεάλ+6%, Q&R +4,3%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: