Υπ. Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της

Υπ. Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της

Την αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα.

«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της, ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορά της, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του χθες ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Εδώ παρακολουθούμε πώς θάβουν αυτούς τους αθώους φτωχούς στις θάλασσες στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, από τα ελληνικά πλοία», ανέφερε επίσης για το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο τα τουρκικά πλοία διασώζουν τον κόσμο από τις θάλασσες «επειδή είμαστε μουσουλμάνοι.Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του Ισλάμ μας». 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: