Υπέρ της εξ αποστάσεως εργασίας τo 46% των Ελλήνων CEO’s

Υπέρ της εξ αποστάσεως εργασίας τo 46% των Ελλήνων CEO's

Με αυξημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες CEOs την επόμενη ημέρα της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα KPMG 2021 CEO Outlook, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. Η έρευνα 2021 CEO Outlook, βασίζεται στις απόψεις για το μέλλον 1.325 CEOs από 11 σημαντικές αγορές και 50 CEOs από την ελληνική αγορά.

Ο Νίκος Βουνισέας, senior partner της KPMG στην Ελλάδα, ανέφερε σχετικά: «Είναι γεγονός ότι το επιχειρηματικό πνεύμα δεσπόζει στην Ελλάδα και σε συνάρτηση με την αισιοδοξία των Ελλήνων για την οικονομία μας, τα εμβληματικά έργα που προσβλέπουμε σε όλη την χώρα (πχ Ελληνικό), αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας, ευελπιστώ ότι μια νέα εποχή ξημερώνει για τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία. Σίγουρα, οι προκλήσεις είναι πολλές, η πανδημία βρίσκεται ανάμεσά μας, αλλά υπάρχουν ωστόσο και ευκαιρίες που ήδη παρουσιάζονται και θα παρουσιαστούν στο μέλλον».

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, marketing & communications manager της KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι CEOs κάνουν σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον και δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση που έχει προκύψει ως αποτέλεσμα της πανδημίας».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σημερινοί CEOs, παγκοσμίως και στην Ελλάδα, ενισχύουν τις ψηφιακές δυνατότητες, δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και εστιάζουν στον σκοπό ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αναδυθούν ισχυρότεροι. Επιπλέον, φαίνεται να ενστερνίζονται και να ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις των CEOs παγκοσμίως για τις προκλήσεις, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζει η επόμενη ημέρα. Αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον για τη χώρα τους, την επιχείρησή τους και την παγκόσμια οικονομία και σχεδιάζουν πλάνα ανάπτυξης για το μέλλον. Παράλληλα, οι επικεφαλής των εταιρειών εισάγουν τους παράγοντες Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση (ΕSG) στην επιχειρηματική τους στρατηγική και εναρμονίζονται με το νέο ψηφιακό περιβάλλον, ακολουθώντας μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευέλικτης εργασίας σε ένα νέο τεχνολογικά προηγμένο οικοσύστημα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και την μεταβλητότητα των κινδύνων, οι CEOs δηλώνουν βέβαιοι και αισιόδοξοι για την ανάπτυξη, νιώθουν ισχυρή σύνδεση με τον σκοπό τους και αποζητούν να προωθήσουν την επέκταση. Χαρακτηριστικά το 76% των Ελλήνων CEOs (και το 60% παγκοσμίως), εκφράζουν βεβαιότητα για την προοπτική ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Επιπλέον, οι Έλληνες CEOs…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: