Υπόθεση παρακολουθήσεων: Δεκτό το αίτημα Τσίπρα – Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Δεκτό το αίτημα Τσίπρα - Ανοίγει νωρίτερα  η Βουλή

Δεκτό έγινε από την κυβέρνηση το αίτημα του  Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής ώστε να πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια» 

 Η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κατά την μεσημεριανή παρέμβασή του, μίλησε για «ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ»

«Παρότι όλα έγιναν νόμιμα η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της ενέργειας..Ό,τι έγινε ήταν σύμφωνο με το γράμμα του Νόμου, αλλά ήταν λάθος. Δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία της ΕΥΠ. 

 

«Με θεσμικό τρόπο η ενημέρωση Ανδρουλάκη»

«Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται απαντά ο Γ. Οικονόμου στη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει επίσης

Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.

Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλλουν για τη νομιμότητα, θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: