Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τι έγινε στην Ξάνθη και καταγγέλλει

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τι έγινε στην Ξάνθη και καταγγέλλει

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ενέργειες της αστυνομίας στις καταλήψεις των σχολίων στην Ξάνθη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει και καταγγέλλει», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως απάντηση σε κοινή δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή τομεάρχη, Διονύση Καλαματιανού, για «προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους», από την Αστυνομία, στα σχολεία της Ξάνθης.
Και τονίζει ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας για τις καταλήψεις σχολείων.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Ως απάντηση σε δήλωση του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία της Ξάνθης περί “προσπάθειας τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω ασφαλίτικων μεθόδων που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρες για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία εποχές”, ενημερώνουμε ότι:
Ο εισαγγελέας Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις σχολείων και στα πλαίσια αυτά ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες υποχρεωτικά εκτελούνται.
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει. Και να καταγγέλλει!».
Σπίρτζης – Καλαματιανός: Το δόγμα «τρόμος και πάταξη» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση
κ. Σπίρτζης και ο κ. Καλαματιανός προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση – που προκάλεσε την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- με αφορμή καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης ότι η Αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Τι κι αν τα εθνικά προβλήματα – και μαζί και οι ταπεινωτικές κινήσεις της Άγκυρας – έχουν φτάσει στο μέγιστο βαθμό…
Τι κι αν οι αποφάσεις στη δική των ναζί της Χρυσής Αυγής έχουν δημιουργήσει πολιτική ένταση αλλά και οι καταγγελίες για φασιστικές και ακροδεξιές πρακτικές και αντιλήψεις είναι συνεχείς…
Τι κι αν χάνονται καθημερινά συμπολίτες μας από τον κορονοϊό και έχουμε εκατοντάδες κρούσματα…
Τι κι αν η οικονομία της χώρας πάει από το κακό στο χειρότερο, εργοστάσια και μαγαζιά κλείνουν, έργα σταματάνε, διαγωνισμοί ακυρώνονται, η ανεργία αυξάνεται…
Αυτοί το βιολί τους.
Η καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης ότι η Αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις προκαλεί εκ νέου…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: