Ζαχαριάδης- Χατζηγιαννάκης: Δεν θα ανεχτούμε «γαλάζια παιχνίδια» με το ΑΣΕΠ

Ζαχαριάδης- Χατζηγιαννάκης: Δεν θα ανεχτούμε «γαλάζια παιχνίδια» με το ΑΣΕΠ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Με φωτογραφική διάταξη στο νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο στο δημόσιο τομέα για τη διαδικασία επιλογής του νέου Προεδρείου του ΑΣΕΠ που βρίσκεται προ των πυλών, παρεμβαίνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κοινή δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κ. Ζαχαριάδη και του αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών & υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Μ. Χατζηγιαννάκη.

Οι δύο τομεάρχες σημειώνουν ότι με εμβόλιμη διάταξη στο νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο στο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση παρεμβαίνει κατά τρόπο φωτογραφικό, προκλητικό, και αντιθεσμικό στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επαναφέρει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης: Αναξιοκρατία, πελατειακές σχέσεις, κομματισμός, αδιαφανής διαχείριση των δημόσιων οικονομικών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Σημαντική παράμετρο αυτής της ακραία αντιδημοκρατικής πολιτικής αποτελεί η διαρκής και απροκάλυπτη προσπάθεια ελέγχου των Ανεξάρτητων Αρχών», αναφέρουν. 

«Τώρα ξεπέρασαν και τον ίδιο τους τον εαυτό: Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη «διανυθείσα ή διανυόμενη θητεία σε θέση Αντιπροέδρου ή απλού μέλους (Ανεξάρτητης Αρχής) δεν κωλύει τον διορισμό του για πλήρη θητεία σε θέση υψηλότερης βαθμίδας της ίδια Αρχής», συμπληρώνουν. 

Πρόκειται, σύμφωνα με τους τομεάρχες, για μια ρύθμιση που ανατρέπει τις ισχύουσες συνταγματικές εγγυήσεις «προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας» των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών (άρθρο 101Α Συντάγματος), καθώς:

• Παραβιάζεται ο κανόνας περί «ορισμένης θητείας» αυτών των μελών, στο μέτρο που διακόπτεται η εξαετής θητεία τους κατά το χρόνο που διανύεται, για να ξεκινήσει μια νέα πλήρης εξαετής θητεία, με δυνατότητα μάλιστα παράτασης τριών ετών σύμφωνα με τα οριζόμενα στον τελευταίο Νόμο για το ΑΣΕΠ (Ν. 4765/2021). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα μέλος Ανεξάρτητης Αρχής μπορεί να παραμένει και να δραστηριοποιείται σε αυτήν για ένα χρονικό διάστημα 18 ετών (!!!), εάν αθροιστούν οι δύο επιτρεπόμενες θητείες τους με το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα της παράτασής τους.

• Οι εγγυήσεις προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας εξανεμίζονται, στον βαθμό που η Κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβραβεύει τους «αρεστούς» προς αυτή και να ανανεώνει τη θητεία τους (παρά τη συνταγματική απαγόρευση), αναβαθμίζοντάς τους μάλιστα σε υψηλότερες ηγετικές βαθμίδες.

• Η όλη μεθόδευση και οι χειρισμοί της κυβερνητικής πλευράς για την ανάδειξη της νέας…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: