Ζαπορίζια: Ανησυχία για τις γεννήτριες έκτακτης ανάγκης του πυρηνικού σταθμού – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ζαπορίζια: Ανησυχία για τις γεννήτριες έκτακτης ανάγκης του πυρηνικού σταθμού

Για άλλη μια φορά η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική. Μετά από ολονύχτιο βομβαρδισμό, διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό με αποτέλεσμα να τεθούν σε λειτουργία οι γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.

Ο Πέτρο Κοτίν, επικεφαλής της κρατικής πυρηνικής εταιρείας Energoatom της Ουκρανίας, προειδοποίησε ότι οι συγκεριμένες γεννήτριες στον κατεχόμενο από τη Ρωσία σταθμό έχουν προς το παρόν μόνο περιορισμένη ποσότητα καυσίμων.

Γιατί χρειάζεται συνεχή παροχή ρεύματος

Το πυρηνικό εργοστάσιο χρειάζεται συνεχή παροχή ρεύματος για εξασφαλίζεται η ψύξη έτσι ώστε να αποφευχθεί η τήξη.

Ο Κοτίν δήλωσε στο BBC World News: «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να προμηθεύσουμε περισσότερα καύσιμα για αυτές τις γεννήτριες.

«Αν (σ.σ. οι γεννήτριες) ξεμείνουν από καύσιμα, μετά από αυτό θα σταματήσουν και μετά από αυτό θα υπάρξει καταστροφή… Θα υπάρξει τήξη του ενεργού πυρήνα και απελευθέρωση ραδιενέργειας από εκεί», προειδοποίησε ο Κοτίν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ζαπορίζια: Ανησυχία για τις γεννήτριες έκτακτης ανάγκης του πυρηνικού σταθμού - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: