Ζει ο αρχηγός της Αλ Κάιντα; | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ζει ο αρχηγός της Αλ Κάιντα; | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Αναφορές ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Άιμαν Αλ Ζαουαχίρι είναι ζωντανός και, μάλιστα, εμφανίστηκε σε βίντεο για την 11η Σεπτεμβρίου υπάρχουν τις τελευταίες ώρες. Να θυμίσουμε ότι τον τελευταίο χρόνο εμφανίστηκαν σενάρια ότι ο διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε σκοτωθεί το 2020 σε επιδρομή.

Όμως, πρόσφατα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι είναι ζωντανός και κρύβεται σε ασφαλές καταφύγιο των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν.

Λέσλι Βιντζαμούρι – «Ζωτικής σημασίας για την Ουάσιγκτον η συνεργασία με Πεκίνο και Μόσχα»

Η φήμη για την παρουσία του σε βίντεο

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Άιμαν Αλ Ζαουαχίρι φέρεται τώρα να εντοπίζεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, στην 20η επέτειο από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το SITE Intelligence Group, την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των ισλαμιστικών τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Υπάρχουν, όμως, αμφιβολίες που εγείρονται κατά πόσο το βίντεο των 60 λεπτών είναι πρόσφατο. Αυτό αναφέρει η διευθύντρια του ιστότοπου Ρίτα Κατζ καθώς «δεν αναφέρεται στη νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και η αναφορά του στην «αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν» ίσως έχει γίνει πριν από τον Φεβρουάριο του 2020», μετά τη Συμφωνία της Ντόχα.

Άλλοι αναφέρουν ότι είναι άρρωστος

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει αξιόπιστη επιβεβαίωση του θανάτου του Αλ Ζαουχίρι, με κάποιους να αναφέρουν ότι είναι σοβαρά άρρωστος. Οι δεσμοί των Ταλιμπάν με την Αλ Κάιντα χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990 όταν ήταν στην εξουσία στο Αφγανιστάν και φέρεται ότι βοηθούσαν όλα τα μέλη της Αλ Κάιντα και του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αυτοί οι δεσμοί ενδυναμώθηκαν στον κοινό αγώνα τους κατά των ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Περικλής Μήτκας – «Οι παγκόσμιες εξελίξεις είναι ραγδαίες και εμείς συζητούμε για τις καταλήψεις»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ζει ο αρχηγός της Αλ Κάιντα; | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: