Ζήτημα χρόνου – Monopoli.gr

Ζήτημα χρόνου - Monopoli.gr

Υπόθεση
Ένας Αμερικανός εργάτης διύλισης πετρελαίου από την Οκλαχόμα ταξιδεύει στην Μασσαλία για να επισκεφθεί την αποξενωμένη κόρη του, η οποία βρίσκεται στην φυλακή για έναν φόνο που όπως ισχυρίζεται δεν έχει κάνει. Αντιμέτωπος με δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω γλώσσας, με τις πολιτισμικές διαφορές και έναν πολύπλοκο νομικό σύστημα , ο ήρωας ψάχνει να βρει τρόπο να αποδείξει την αθωότητα της κόρης του.
Αναζητώντας την αλήθεια
Αν αναζητούσαμε τις ομοιότητες του φιλμ «Ζήτημα Χρόνου» με την εμβληματική ταινία του Τομ Μακάρθι από το πρόσφατο παρελθόν (το «Spotlight» είχε κερδίσει το όσκαρ καλύτερης ταινίας πριν από 6 χρόνια) θα στεκόμασταν σίγουρα στο πεισματικό ψάξιμο της αλήθειας από την πλευρά του ήρωα. Κι αν στην περίπτωση των δαιμόνιων ρεπόρτερ από την Βοστώνη ο στόχος ήταν μεν συγκεκριμένος (αν και φαινομενικά ανίκητος όπως συμβαίνει με κάθε θρησκευτική ηγεσία) εδώ το άγνωστο κυριαρχεί σε κάθε βήμα του απελπισμένου πατέρα μέχρι να μπορέσει να βάλει σε μια τάξη τα στοιχεία που έχει συλλέξει, ώστε να οδηγηθεί στην λύση της υπόθεσης.
Ο πάλαι ποτέ ηθοποιός και νυν σκηνοθέτης Τομ Μακάρθι έχει την ικανότητα να αποσπά από τους πρωταγωνιστές του πειστικές ερμηνείες. Ο Ματ Ντέιμον αφήνεται στα χέρια του και δίνει μια από τις πιο συγκινητικές ερμηνείες της καριέρας του. Το πρόβλημα με την ταινία είναι ότι αργεί να πάρει μπρος και όταν τελικά συμβαίνει αυτό δυσκολεύεται να βρει το δρόμο της. Τελικά τι είναι το «Ζήτημα Χρόνου»; Ένα περιπετειώδες θρίλερ, μια οικογενειακή τραγωδία ή μήπως μια προσωπική οδύσσεια με θέμα την αλλαγή της κοσμοθεωρίας του ήρωα; Το σενάριο αν και βασίζεται σε ένα αυθεντικό γεγονός επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ του εμπορικού και του καλλιτεχνικού σινεμά, χωρίς πάντως να δένει αποτελεσματικά τις πολλές ιδέες του. Η καθυστερημένη δε ενηλικίωση του ήρωα δίνεται κάπως άτσαλα και δεν μπορεί να υποστηριχτεί κατάλληλα από το όχι και τόσο συμπαγές σενάριο, ενώ κάποιες τρύπες στην πλοκή δεν αφήνουν και την καλύτερη γεύση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: Stillwater
Σκηνοθεσία: Τομ Μακάρθι
Σενάριο: Μάρκους Χίντσυ, Τόμας Μπίντεκεϊν, Τομ Μακάρθι
Παίζουν: Αμπιγκέηλ Μπρέσλιν, Ίντιρ Αζούγκλι, Ματ Ντέημον, Γουίλιαμ Νάντιλαμ, Ντιάνα Ντούναγκαν, Λίλου Σιαβόντ, Καμίλ Κοτίν, Γκίλμπερτ Τράινα, Χάμζα Μπαγκούρ, Αν Λε Νι, Πιερ Πιασεντίνο
Διάρκεια: 139′
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2021
Rating: 2
Διανομή: Σπέντζος Φιλμ

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: