ΖΩΗΒΟΤ: Το Ρομπότ που επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας (vid)

ΖΩΗΒΟΤ: Το Ρομπότ που επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας (vid)

Σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου/επίσημη παρουσίαση του Ρομπότ «ΖΩΗΒΟΤ» από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ. 

Η ΖΩΗΒΟΤ είναι ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και έχει σκοπό να φέρει -με έξυπνο τρόπο- το μαθητικό κοινό των Δημοτικών Σχολείων σε επαφή με την Ρομποτική και τον Προγραμματισμό.

Κατασκευάστηκε από το ΕΚΕΤΑ/ ΙΠΤΗΛ και αποτελεί Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζοντας την ΖΩΗΒΟΤ, η κα Στέλλα Βαλσαμάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος Νομού Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «η εκπαιδευτική ρομποτική, βασισμένη στις αρχές του κατασκευαστικού εποικοδομισμού, αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο είναι δυνατόν να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στη μαθησιακή διαδικασία.

Ένα από τα οφέλη αυτά είναι και η ανάπτυξη των κινήτρων μάθησης των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία.

Τα κίνητρα ενισχύονται, μέσα από την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία, σε δραστηριότητες που αφορούν αυθεντικά προβλήματα και έχουν ενδιαφέρον για τους εμπλεκόμενους».

Συνεχίζοντας είπε ότι «στο πλαίσιο αυτό η Ένωσή μας είχε την ιδέα για την δημιουργία ενός ρομπότ που θα επισκέπτεται τα Δημοτικά μας Σχολεία και με αφορμή ένα τρέχον θέμα (στην παρούσα φάση τον COVID-19) θα διαδρά με τα παιδιά και θα τα φέρνει σε μια πρώτη επαφή με την ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Την ιδέα μας αυτή αγκάλιασε το Ίδρυμα Ευγενίδου συμβάλλοντας στην υλοποίησή της με την σχετική δωρεά. Το ρομπότ, η ΖΩΗΒΟΤ όπως την βαφτίσαμε, δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, εδώ στην Θεσσαλονίκη».

Όπως ανέφερε η κα Βαλσαμάκη, «η ΖΩΗΒΟΤ θα επισκεφθεί Δημοτικά Σχολεία -πρωτίστως του Δήμου και όχι μόνο. Η ομάδα της Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος θα επισκέπτεται μαζί με την ΖΩΗΒΟΤ τα σχολεία και έτσι το ρομπότ θα διαδρά με τα παιδιά και θα τα ενημερώνει για τα μέτρα που όλοι πρέπει να τηρούμε για να κρατάμε τον COVID-19 όσο πιο μακριά μας γίνεται.

Με αφορμή την ενημέρωση αυτή τα παιδιά θα έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με ένα ρομπότ. Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω βίντεο ένα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: